NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. február 17, szombat 20:17

Szenzációs siker a Kozármisleny otthonában

Szenzációs teljesítményt nyújtott és magabiztos, kilencgólos győzelmet aratott a Kozármisleny KA vendégeként a NEKA a K&H női kézilabda liga 15. fordulójában. A mieinknek, egy döntetlen mellett, ez volt a negyedik diadaluk a bajnokságban, s kilenc ponttal, a tizenkettedik helyen álltak a mérkőzés után.

Kozármisleny KA–NEKA 20–29 (10–14)

Kozármisleny, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Hargitai Gábor, Markó Gábor István.

Kozármisleny KA: Pusztai P. – Grénus 3, Brettner 2, Tobak, Scheffer 4, Bánfai 2, Szatmári 1. Csere: Wichmann, Szabó L. (kapusok), Imrei N. 1, Imrei R. 1 (1), Hadnagy 1, Halász 1, Grosics 3 (3), Kecskés 1. Vezetőedző: Gyulay László.

NEKA: Csapó 1 – Molnár 4, Lapos 2, Bató 4 (1), Győri 3, Faragó Lea 4, Wald 4 (1). Csere: Zaj (kapus), Alaxai, Munteanu-Korodi, Keceli-Mészáros, Kriston 1, Miklós 4, Petruska, Berei, Fazekas 2 (1). Vezetőedző: Bakó Botond.

Hétméteresek: 7/4 illetve 5/3. Kiállítások: 6 perc, illetve 14 perc.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2, 11. perc: 3–6, 15. perc: 4–7, 20. perc: 5–10, 25. perc: 7–12, 29. perc: 9–14, 34. perc: 11–16, 39. perc: 12–18, 41. perc: 13–20, 45. perc: 14–21, 52. perc: 15–25, 57. perc: 18–26.

A találkozón újoncot avattunk, hiszen a mindössze tizenhat esztendős Fazekas Virág élete első NB I-es mérkőzésére készült.

Kiváló kapusteljesítményekkel és nagy taktikai csatával indult a mérkőzés, melynek a hetedik percében 4–2-re vezettek a vendégek. A mieink hatalmas tempót diktáltak, amibe néha becsúszott ugyan egy-egy hiba, de ezzel együtt is biztosan tartották előnyüket. Gyulay László időt kért, hiszen támadásban tanácstalanok voltak a hazaiak, ha pedig eljutottak helyzetekig, akkor Csapó Kincső hárított, nem egyszer bravúrral. Molnár Dorottya ejtése után, mely már a negyedik találata volt a jobbszélsőnek, négy volt közte, de Scheffer Zsanett szinte azonnal faragott a hátrányon. Faragó Leát nagyon őrizték a hazaiak, a kiváló balátlövő a 22. percben zörgette meg először a hálót, s ezzel 5–11-re alakította az állást, a Kozármisleny mestere pedig ismét magához rendelte játékosait. A rövid pihenő jót tett a házigazdának, ám hiába szereztek három gólt, mindegyikre érkezett válasz. A félidő hajrájában is nagy küzdelem zajlott a pályán, a slusszpoén, egy hetes formájában, a baranyaiaké volt, ám így is 10–14-el vonultak szünetre a csapatok.

A folytatásban sem lassítottak a boglári lányok, Bató Lili labdát lopott és biztos kézzel értékesítette a ziccert, Győri Viktória három emberrel a nyakán is eredményes volt (12–18). A csapatkapitányunk újra villant, míg Miklós Kitti egy gyors kontrát fejezett be szépen, s máris nyolc volt közte. Ezután, mindkét félnél jött egy kisebb hullámvölgy, hosszú percekig érintetlenek maradtak a kapuk, a rossz sorozatot Miklós Kitti törte meg (13–21). Csapó Kincső egészpályás góljával már tíz (14–24) volt különbség, a hálóőr nem sokkal később Grosics Gréta büntetőjét is hatástalanította. Bakó Botond pályára küldte Fazekas Virágot, akinek ez volt élete első élvonalbeli meccse, s szinte azonnal egy gyönyörű találattal hálálta meg a bizalmat. Az összecsapás végéhez közeledve már nem maradt nyitott kérdés, a NEKA begyűjtötte negyedik győzelmét az NB I-ben, s egy lépéssel közelebb került a nagy álmához.

A győzelem igazi csapatmunka volt, de sok kiváló egyéni teljesítmény is akadt az akadémistáknál, Csapó Kincső egészen zseniális, 44 százalékos védési hatékonyságot produkált, Bató Lili a négy gólja mellett igazi vezér volt, de Wald Kíra, Miklós Kitti, Molnár Dorottya, Faragó Lea is kiválóan teljesített. Összességében, mindenki, aki pályára lépett, hozzátette a magáét a bravúros sikerhez.

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!