NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. február 23, péntek 20:32

Huszonkilenc gól és kiváló játék a Debrecen ellen

A szünetben még vezetett a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőbe jutott DVSC SCHAEFFLER otthonában a NEKA, a végén azonban hárommal kikapott a K&H női kézilabda liga 16. fordulójában. A boglári lányok végig kiváló teljesítményt nyújtottak az előző szezon bronzérmese ellen, mely csak a hajrában tudta kiharcolni a győzelmet.

K&H női kézilabda liga – 16. forduló

DVSC SCHAEFFLER–NEKA 32–29 (15–16)

Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.

DVSC SCHAEFFLER: Gabriel – Töpfner 3 (3), Szabó N., Vámos P. 10, Füzi-Tóvizi 3, Kácsor 1, Vámos M. 5. Csere: Bartulovic (kapus), Planéta 7, Johansson, Haggerty, Hornyák D., Jovovics 1, Csernyánszki 1, Grosch, Petrus 1. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

NEKA: Zaj – Molnár D. 3, Lapos 1, Bató 2, Alaxai 1, Faragó L. 6 (2), Wald 1. Csere: Csapó K. (kapus), Keceli-Mészáros 4, Kriston, Petruska, Munteanu-Korodi 4, Matucza 2, Berei 3, Fazekas V. 2 (2). Vezetőedző: Bakó Botond.

Az eredmény alakulása: 3.p.: 0–2; 6.p.: 3–2; 9.p.: 4–5; 11.p.: 7–5; 15.p.: 8–8; 19.p.: 12–8; 24.p.: 13–10; 28.p.: 13–16; 32.p.: 16–16; 39.p.: 20–19; 42.p.: 21–22; 48.p.: 24–23; 53.p.: 27–27; 57.p.: 30–27.

Hétméteresek: 3/3, illetve 7/4. Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc.

A vendégek szakmai stábja nem számíthatott Győri Viktóriára, a beálló kisebb sérülés miatt hagyta ki a találkozót.

Lapos Laura és Molnár Dorottya egy-egy találatával indult a mérkőzés, ám a hazaiak hamar ledolgozták a hátrányukat, a hatodik percben pedig a vezetést is átvették (3–2). Igaz, nem sokáig, hiszen Zaj Klára – szinte – egészpályás gólja után ismét nálunk volt az előny. Kiválóan tartották a lépést a mieink a BL-nyolcaddöntős Debrecennel, ehhez többek között az is kellett, hogy Zaj Klára remekelt a kapuban, Keceli-Mészáros Renáta kiválóan szállt be a meccsbe, s Molnár Dorottya mindhárom lövése célba ért. A DVSC ritmust váltott, s sorra vezette a gyors akcióit, melyek végén rendre eredményesek voltak a hajdúságiak, így 12–8-nál Bakó Botondnak időt kellett kérnie. A rövid szünet jót tett a boglári lányoknak, hiszen összeállt a védekezésük, s a támadásbefejezéseik is sokkal pontosabbak voltak. Munteanu-Korodi Krisztina bombájával egységnyire olvadt a házigazda fórja, magához is rendelte együttesét Szilágyi Zoltán, de mindhiába, hiszen Berei Krisztina kétszer, Munteanu-Korodi Krisztina egyszer mattolta Bartulovicot, ami a fordítást jelentette (13–15). A félidő hajrájában kettős emberhátrányba kerültünk, s ezt ugyan kihasználta a Loki, a nagyszünetre azonban ezzel együtt is mi vonulhattunk nyugodtabban (15–16).

Az első harminc perc krónikájához tartozott, hogy egy ütközés után Petruska Dóra a földön maradt, s csak segítséggel tudott lejönni a pályáról.

Nagy adok-kapokkal kezdődött a második játékrész, mindkét társulat óriási iramot diktált. Planéta Szimonetta lövésével a vendéglátók álltak jobban, de az ellentámadásból Matucza Gabriella egyenlített (20–20). Hatalmasat küzdöttek az akadémistáink az előző szezon bronzérmese ellen, nem engedték, hogy ellépjen a riválisuk, amint kaptak egy gól, azonnal érkezett rá a válasz. Faragó Lea átlövésből és büntetőből is eredményes volt, míg Zaj Klára Töpfner Alexandra ziccerét hatástalanította. Folyamatosan változott, hogy éppen, melyik együttes vezetett, de a különbség nem nőtt egy fölé. A NEKA fiataljai ellentmondást nem tűrően mentek előre, egyetlen pillanatra sem veszítették el a hitüket. Faragó Lea elől, míg Zaj Klára hátul jelentette a biztos pontot. Az összecsapás végéhez közeledve is kart karba érkeztek a felek, a minimális előny ekkor a hajdúságiaknál volt. Az utolsó percekben aztán sajnos több helyzetünk is kimaradt, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált, s megnyerte a meccset.

A vereség ellenére minden elismerést megérdemeltek a NEKA játékosai, hiszen azzal a Debrecennel voltak partiban, amely továbbjutott a csoportjából a BL-ben, s a negyedik helyen áll a bajnokságban. A fiataljaink az első másodperctől az utolsóig igazi csapatként küzdöttek, s ismét azt a harcias játékot hozták, amit Bakó Botond még a szezon előtt ígért. Sokat elárult az akadémisták teljesítményéről, hogy a lefújás után hosszú percekig ünnepelték őket a lelkes vendégszurkolók.

MESTERMÉRLEG

Szilágyi Zoltán: – Tudtuk, hogy a NEKA rengeteget fejlődött a szeptemberi egymás elleni meccsünk óta, el is mondtam a lányoknak ezt az öltözőben. Amikor az első játékrészben négy góllal vezettünk, túlságosan megnyugodtunk, a vendégek pedig megérezték a lehetőséget, s remek periódust produkálva fordítottak. Örülök, hogy a végjátékban akadt néhány jó teljesítmény és ennek köszönhetően megszereztük a két pontot.
 
Bakó Botond: – A lányok a szívüket, lelküket kitették a pályára, ennek köszönhetően remekül helyt álltunk a BL-ben szereplő debreceniek otthonában. A hajrában aztán a Lokinál jött a kiváló kapusteljesítmény, s végül győzött a rutinosabb hazai együttes. Ezzel együtt elégedettek lehetünk, hiszen a csapat fejlődik, s még rengeteg feladat vár ránk.
< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!