NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. október 19, csütörtök 21:07

Telt ház előtt fogadjuk a bajnok Veszprémet

A K&H férfi kézilabda liga 7. fordulójában a HSA NEKA a bajnoki címvédő Telekom Veszprém ellen lép pályára szombaton 18 órától Balatonbogláron. A mieink tavaly bravúros döntetlenre végeztek a világsztárokkal felálló vendégekkel, és bár ellenfelünk csütörtökön a Visla Plock ellen játszott Bajnokok Ligája mérkőzést, két nappal később is esélyesként léphetnek pályára Sótonyi László együttese ellen. Fiatal csapatunk célja, hogy a fizikális és rutinbeli különbséget taktikus játékkal csökkentse és az utolsó percig küzdve, minél jobban megnehezítse Ligetváriék dolgát.

Nem sok ideje van a pihenésre a Telekom Veszprém játékosainak, hiszen minden héten a hazai NB I-es bajnokságban, illetve a Bajnokok Ligájában is helyt kell állniuk. Momir Ilic együttese csütörtökön hazai pályán 28-21-es győzelmet aratott a Wisla Plock ellen, szombaton a HSA NEKA ellen játszik, jövő csütörtökön pedig már Barcelonában kell bizonyítania. Elképzelhető, hogy néhány játékosát pihenteti a vezetőedző, ettől függetlenül a balatonboglári párharcnak természetesen toronymagas esélyese a Veszprém, melynek keretében világklasszis kézilabdázók szerepelnek.

A tabellát a Telekom Veszprém vezeti 14 ponttal, miután mind a hét mérkőzését megnyerte, a mieink jelenleg az ötödik helyen állnak négy győzelemmel és két vereséggel. A HSA NEKA keretében több olyan játékos is van, aki részese volt a tavalyi szenzációs 29-29-es döntetlenre végződő találkozónak, de ahogy jobbátlövőnk, Temesvári Gábor fogalmazott a meccs előtt, az a siker önbizalmat adhat, de kiindulási alapot semmi esetre sem. Mindenesetre Sztraka Dánieléktől várhatóan a ránk jellemző gyors, dinamikus kézilabdát várhatjuk, lendületes lerohanásokat, taktikus támadásokat, fegyelmezett védekezést. És nem utolsósorban az utolsó pillanatig tartó küzdőszellemet.

A mérkőzésre minden jegy elkelt, kérünk mindenkit, csak érvényes belépő birtokában induljon el szombaton Balatonboglárra. 

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!