NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. január 26, csütörtök 21:11

Négy játékosával hosszabbított a HSA NEKA

A HSA NEKA jelenleg a 9. helyen áll a férfi NB I-es tabellán, így bízva a jó folytatásban, megkezdődtek a tárgyalások, és körvonalazódik a jövő évi keret névsora. Ma négy játékosunk írt alá szerződést, így Dely Márton, Kathi Sándor és Temesvári Gábor újabb két évig erősíti csapatunkat, míg Kovács Tamás további egy évig biztosan marad a NEKA játékosa. Örömteli számunkra, hogy olyan fiatalokat szerepeltethetünk az élvonalban, akik 14 évesen kerültek az akadémiára, és tehetségüknek, valamint szorgalmuknak köszönhetően eljutottak az első osztályig.

Dely Márton, a HSA NEKA 22 éves csapatkapitánya, aki eleinte védőmunkájával hívta fel magára edzői figyelmét, később a támadásokban is főszerepet vállalt és olyannyira felnőtt a feladathoz, hogy a 2022/23-as szezonban 13 élvonalbeli mérkőzésen eddig 30-szor volt eredményes. Marci 2015-ben került a NEKA-ra a Budapesti Honvédtól, ezidő alatt bekerült a korosztályos válogatottakba, és több bajnoki címet szerzett az akadémia csapataival.

Galéria

Temesvári Gábor 20 éves juniorválogatott jobbátlövő, aki 210 centiméteres magasságát védekezésben és támadásban egyaránt kamatoztatni tudja. Balkezes átlövőnk, aki 2017-ben a Békési FK-tól átigazolva lett a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa, az idei bajnoki szezonban 9 mérkőzésen 24 gólt szerzett.

Galéria

Kathi Sándor 18 esztendős, ifjúsági válogatott jobbátlövőnk idén a mérkőzések mellett az érettségire is készül. Balkezes kézilabdázónk 2018-ban került a NEKA-ra, korábban Debrecenben játszott. Sanyi az előző szezonban, már 17 évesen bemutatkozhatott az NB I-ben, a Pick Szeged és a Budakalász elleni mérkőzéseken pályára is lépett. Az idei szezonban a HSA NEKA első osztályú és a BFKA Balatonfüred NB I/B-s együttesében is szerepel.

 

Galéria

Kovács Tamás 18 éves és szintén érettségi előtt álló növendékünk, akinek NB I-es bemutatkozása emlékezetesre sikeredett 2022. szeptember végén, hiszen a Balatonfüred ellen hat góllal debütált. Azóta hétről hétre bizonyíthatja tehetségét a legjobbak között balátlövőként. Ifjúsági válogatott játékos, aki már a junior nemzeti csapatba is meghívást kapott. Az NB I-ben ebben a szezonban 9 mérkőzésen 25 gólt lőtt, az U20-as bajnokság első négy fordulójában 4 mérkőzés/34 gól volt a mérlege. Salgótarjánból igazolt a NEKA-ra 2019-ben.

Galéria

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!