NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. november 18, szombat 20:42

Megtört a jég: először győztük le a Gyöngyöst

A HSA NEKA 29-28-ra nyert a HE DO B. Braun Gyöngyös ellen a K&H férfi kézilabda ligában, ami először sikerült a két csapat eddigi mérkőzései során. A mieink már a meccs elején 4-0-ra elléptek, és bár a vendégek kiegyenlítettek, a későbbiekben is kézben tartottuk a meccset. Igazi csapatmunka volt, Krakovszki Zsolt kilenc találattal a mezőny legeredményesebb játékosa lett, Mikler Krisztián fontos pillanatokban védett nagyokat. A megsérült Sisa Erhardnak gyors gyógyulást kívánunk. Ez volt az idei ötödik győzelmünk, így 10 ponttal a 7. helyen állunk.

K&H férfi kézilabda liga – 10. forduló

HSA NEKA – HE-DO B.Braun Gyöngyös 29–28 (14–14)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 200 néző

Vezette: Hargitai Gábor, Markó Gábor

HSA NEKA: Mikler K. – Krakovszki Zs. 9 (2), Dely 3, Sztraka 5 (2), Gál 1, Kovács T., Molnár R. 4 - Csere: Deményi (kapus), Karai 1, Tóth L. 2, Kathi, Ludmán 3, Sisa 1 (1) Vezetőedző: Sótonyi László

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Tomic – Jaros 2, Schäffer 3, Ubornyák 2, Hegedűs M. 5, Schmid, Varsandán M. 2 (1) - Csere: Podoba (kapus), Jóga 2, Bura 3, Gráf 5, Lakosy 4 (2), Edwards, Pietruszko- Vezetőedző: Bíró Balázs

Az eredmény alakulása: 8.p.: 4–0; 14.p.: 7–4; 18.p.: 7–8; 22.p.: 10–10; 32.p.: 16–14; 38.p.: 17–18; 42.p.: 20–21; 47.p.: 23–21; 52.p.: 26–24; 56.p.: 29–25

Hétméteresek: 5/5, illetve 4/3

Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc

Két Krakovszki Zsolt góllal, valamint három Mikler Krisztián-védéssel kezdtük a találkozót, ennek és a koncentrált védekezésnek köszönhetően hamar 4-0-ra vezettünk. A vendégek a 9. percben lőtték első góljukat, az első gyöngyösi időkérés pedig a 10. percben jött (5-1) A folytatásban változtattak a vendégek és egyenlítettek, sőt 8-7-nél a vezetést is átvették, de Krakovszki góljával gyorsan egyenlítettünk. Az első félidő végéig rendre a hevesiek szereztek vezetést, amire mi válaszoltunk, így 30 perc után is döntetlen volt az állás. (14-14)

Fordulás után két gyors góllal kezdtünk Gál Dominik és Sisa Erhard révén, de erre is jött a két gyöngyösi válasz. Sztraka Dániel vezérletével gyors támadásokat vezettünk, a védekezés továbbra is fegyelmezett volt, minden játékos küzdött a pályán. Sisa Erhard egy indítás után megsérült, és nem is tudta folytatni a játékot, de a fiúkat ez nem zavarta meg, továbbra is megmaradt a koncentráltság. A 47. percben elléptünk kettővel ami egy kis lendületet adott. (23-21) Az 54. percben Tót Levente gólja után négygólos lett a különbség, de 29-25 után már nem találtunk a kapuba, így is két pontot szereztünk, a Gyöngyös ellen először.

Edzői értékelések:

Bíró Balázs Bertalan: Gratulálok a NEKA-nak, ma megérdemelten nyertek. Az egy gól ellenére úgy gondolom nem kis dolgok döntöttek, a játék minden elemében jobbak voltak. A kapuban, határozottabbak voltak hátul, a támadójátékban is jobbak voltak, mint mi. Talán a visszarendeződésünk működött, a második félidő második felben meg tudtuk álltani a rohanásukat, de csalódott vagyok, mert nem erre készültünk. sokat hibáztunk és a hazaiaknál a fiatalok olyan motivált állapotban léptek pályára, hogy ez döntő volt. Már a kezdést elrontottuk, utána futottunk az eredmény után, az összes lélektani helyzetből rosszul jöttünk ki, sok dolog hiányzott ma.

Sótonyi László: Mindkét csapat dicséretet érdemel, hiszen kiélezett mérkőzést játszottunk. A meccs alakulhatott volna másképp is, de nincsen „ha”. Fiatal csapat vagyunk és az elmúlt két fordulóban nem játszottunk jól, az erősségeink - taktikus játék, mentális dolgok – nem működtek, ezen sokat dolgoztunk a héten. Házon belül szépen megoldottuk ezt, pedig nehéz helyzet az, amikor bekerülünk egy ilyen spirálba, büszke vagyok a fiúkra, mert egy erős Gyöngyöst győztünk le. Ma azt az arcunkat mutattuk, ami a NEKA-t jellemzi.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!