NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. november 18, szombat 18:11

Megérdemelten nyert a Mosonmagyaróvár

Vereséget szenvedett a NEKA hazai pályán a Motherson Mosonmagyaróvári KC csapatától a K&H női kézilabda liga kilencedik fordulójában. A mieinknél a sérülésből felépült Faragó Lea újra ott lehetett a pályán, s négy góllal zárta a találkozót.

NEKA–Motherson Mosonmagyaróvári KC 25–36 (11–20)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 300 néző. Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel.

NEKA: Zaj – Miklós K. 5, Lapos 2, Bató 1 (1), Győri V. 3, Munteanu-Korodi 1, Berei. Csere: Csapó Kincső (kapus), Petruska, Wald 2, Faragó Lea 4, Körtvélyesi, Keceli-Mészáros 3 (1), Kriston 1, Matucza 1, Molnár D. 2. Vezetőedző: Bakó Botond.

Motherson Mosonmagyaróvári KC: Szemerey – Udvardi 1, Albek 4, Tóth G. 4, Pásztor N. 4, Ivancok 7, Schatzl Natalie 5. Csere: Hadfi, Horváth Sz. (kapusok), Tóth E. 3, Lancz 1, Faragó Luca 1, Stranigg 4, Tóth N. 1, Bardi 1, Sztankovics K. Vezetőedző: Gyurka János

Az eredmény alakulása: 8.p.: 1–6; 11.p.: 4–7; 16.p.: 5–13; 21.p.: 7–17; 27.p.: 11–17; 36.p.: 14–24; 41.p.: 14–27; 44.p.: 18–27; 50.p.: 19–30; 59.p.: 25–33.

Hétméteresek: 4/2, illetve 2/0

Kiállítások: –, illetve 4 perc

Villámrajtot vettek a vendégek, akik a nyolcadik percben öt góllal (1–6) vezettek, ezért időt kért Bakó Botond vezetőedző. A rövid játékmegszakítás után Mutneanu-Korodi Krisztina átlövésével zárkózott ugyan a házigazda, ám a vendégek lerohanásaira nem találták az ellenszert Bató Liliék. A boglári lányok mentek előre becsülettel, de Tóth Gabriella lövésével már tízzel (6–16) ment a Mosonmagyaróvár. Miklós Kitti duplájával lopóztak közelebb a hazaiak, majd Matucza GabriellaCsapó Kincső nagy védése után – is betalált, de ezzel együtt is 11–20 állt az eredményjelzőn a félidő végén.

A szünetben köszöntötték a hónap akadémistáját, a címet a leányoknál Bozsodi Eszter érdemelte ki.

A fordulás után Csapó Kincső bravúrjainak tapsolhattak a hazai szurkolók, a hálóőr Stranigg Zsófia és Lancz Barbora hetesét, valamint Bardi Fruzsina ziccerét is megfogta. A Győr-Moson-Sopron vármegyeiek továbbra is hatalmas tempót diktáltak és magabiztosan tartották előnyüket. A sérülésből visszatért Faragó Lea bombáival és Csapó Kincső védéseivel benéztek tíz alá a hazaiak, az Ivancok Ines vezette MKC azonban nem engedte, hogy felzárkózzon ellenfele. Egészen a lefújás pillanatág küzdöttek, hajtottak az akadémisták, mindent megtettek azért, hogy megnehezítsék riválisuk dolgát, s ez többször sikerült is nekik, a Mosonmagyaróvár győzelme azonban nem forgott veszélyben.

Csapó Kincső teljesítményét mindenképpen ki kellett emelni, a kapus – különösen a második félidőben – extra teljesítményt nyújtott. A fordulás után 41 százalékos hatékonysággal hárította az óváriak lövéseit.

Bakó Botond: – Arra készültünk, hogy ellenfelünk rengeteg támadást fejez majd be lerohanásból, illetve gyors középkezdésből, s ez be is jött. Nagyon komoly tempót diktáltak, a mi gyerekeink ettől még messze vannak, de látják, hová kell elérni. A második félidőben jobban alkalmazkodtunk ehhez a stílushoz, s a védekezésünk, valamint a támadásunk is jobban működött, Csapó Kincső pedig remekelt a kapuban. Ami még nagy pozitívum, hogy ezúttal is végig küzdöttünk, nem adtuk fel egy pillanatra sem.

Gyurka János: – Végig élvezetes mérkőzést játszottunk, s ez a dicséret elsősorban a NEKA játékosainak szól. A csapatom megfelelően állt hozzá a mérkőzéshez, s jó teljesítményt nyújtott, még akkor is, ha szélről kaptunk elkerülhető gólokat. Több szerepet kaptak a cserejátékosaink, akik éltek a lehetőséggel, a folytatásban szükségünk lesz rájuk, hiszen januártól az Európa-ligával dupla terhelésünk lesz.

Fotók: Tompos Gábor

Galéria

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!