NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. január 27, szombat 19:35

Magabiztos váci siker Balatonbogláron

Magabiztos győzelmet aratott a Praktiker-Vác együttese a házigazda NEKA ellen a K&H női kézilabda liga 13. fordulójában. A mieink támadójátéka az egész mérkőzésen nem állt össze, ráadásul rengeteg volt az eladott labda és a technikai hiba is a hazaiaknál.

NEKA–Praktiker-Vác 22–34 (9–16)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 250 néző. Vezette: Fekete Tamás, Hajdu Tamás.

NEKA: Zaj – Miklós, Lapos 2, Bató 3 (1), Győri V. 1, Faragó Lea 2 (1), Wald 3. Csere: Petruska, Alaxai 2, Keceli-Mészáros 4, Munteanu-Korodi, Kriston, Pálmai 2, Molnár 2, Berei 1. Vezetőedző: Bakó Botond.

Praktiker-Vác: Bukovszky – Such 4, Kovács A., Kuczora 7 (1), Bordás 2, Csíkos 5, Ballai A 2. Csere: Győri A. 1 (kapus), Marincsák 3, Ballai B. 5, Kovalcsik, Csire 2, Bánfai 3, Kurucz. Vezetőedző: Herbert Gábor.

Hétméteresek: 4/2, illetve 1/1. Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–1, 8. perc: 5–5, 15. perc: 7–7, 19. perc: 7–10, 22. perc: 7–11, 27. perc: 8–14, 33. perc: 10–18, 39. perc: 12–20, 42. perc: 12–22, 47. perc: 15–24, 51. perc: 17–27, 55. perc: 20–31.

Nem a legjobb előjelekkel várta a találkozót a NEKA, hiszen a betegséggel bajlódó Csapó Kincső ugyan bemelegített a többiekkel, ám a játékot nem tudta vállalni. A hálóőr nagyon fontos láncszeme a csapatnak, ezt jól bizonyította, hogy a forduló előtt a negyedik helyen állt a kapusok rangsorában.

Nagy elánnal vetette bele magát mindkét fél a mérkőzésbe, a hazaiaknál Bató Lili volt elemében, hiszen hét perc alatt már három gólnál tartott, csapata pedig eggyel vezetett (5–4). Ezután megakadt a mieink támadójátéka, több hibát is vétettek a játékosok, ha pedig eljutottak a kapuig, akkor Bukovszky hárított. Szerencsére a védekezéssel nem volt gond, így mindössze egységnyi előnyt szereztek a vendégek, melyet Faragó Lea tűntetett el (6–6). Sajnos továbbra is sok lehetőséget puskáztak el a boglári lányok, s Ballai Borbála és Csíkos Luca egy-egy találata után hárommal elléptek a váciak, Bakó Botond pedig időt kért. Keceli-Mészáros Renáta törte meg a házigazda közel tízperces gólcsendjét, ennek ellenére ismét magához kellett hívnia együttesét a NEKA mesterének, mert 8–13 állt az eredményjelzőn. A félidő hajrája is Kuczoráéké volt, akik hétgólos fórral vonulhattak a nagyszünetre.

A fordulás után is sok volt az elrontott passz a hazai oldalon, az ellenfél élt a lehetőséggel és a 37. percre tízzel (10–20) elhúzott. Lapos Laura és Molnár Dorottya faragott a tetemes hátrányon, ám egy újabb technikai hiba megakasztotta a felzárkózási kísérletet. A küzdés, az akarat ezúttal is megvolt, ám valahogy semmi sem akart összejönni az akadémistáinknak, az Európa-ligában is edződő Vác pedig magabiztosan őrizte előnyét. Akadt azért természetesen szép jelenet a hazai oldalon, Wald Kíra például remekül emelte át Bukovszkyt, Keceli-Mészáros Renáta gyönyörűen lőtte ki a jobb felsőt, míg Zaj Klára Such Nelli ziccerét fogta meg nagy bravúrral. A hajrában is mentek előre a hazaiak, ám Herbert Gábor tanítványai rutinosan tartották a különbséget, s végül 22–34-re nyertek.

MESTERMÉRLEG

Bakó Botond: – Önmagunkhoz és a játékunkhoz képest is a szezon leggyengébb teljesítményét nyújtottuk. Rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, ami eddig ránk nem volt jellemző, dekoncentráltak voltunk, bármit léptünk, abból csak hibáztunk. Bármennyire is fáj ez a vereség, túl kell lépnünk rajta, s újult erővel dolgozunk tovább. A sorsunk továbbra is a saját kezünkben van, aggódnunk és félnünk nem kell.

Herbert Gábor: – Nagyon elégedett vagyok a csapatommal, jól kézilabdáztunk. Igaz, az első tizenöt percben sokat hibáztunk, főleg védekezésben. A lányok nem azt játszották, amit megbeszéltünk. A folytatásban komoly teljesítményt nyújtottunk, bár a szerencse is sokszor mellénk szegődött. A végeredmény alapján magabiztos győzelmet arattunk, ez a nemzetközi kupaszereplésünk hozadéka is. A sikerünk azért is fontos, mert a NEKA az elmúlt fordulókban kiváló produkcióval rukkolt elő, s úgy gondolom, jó eséllyel pályázik a bent maradásra.

Galéria

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!