NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. május 24, szerda 14:37

Krakovszki Bence Tatabányán folytatja

A HSA NEKA NB I-es csapatának balszélsője, Krakovszki Bence a következő szezontól a MOL Tatabánya KC színeiben folytatja pályafutását. A 20 éves játékos 2017-ben került a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, így hat balatonboglári év után vált klubot. Bence fejlődése példaértékű volt, a korosztályos bajnokságokban szerzett sikerek után tagja volt a két éve NB I/B-t megnyerő gárdának, az elmúlt két szezonban pedig Sótonyi László együttesében bizonyíthatott az élvonalban. A korosztályos válogatottak után idén bemutatkozhatott a felnőtt nemzeti csapatban is, és bízunk abban, hogy jövőre a nemzetközi kupában is megmutatja tudását a Tatabányát segítve.

Krakovszki Bence ikertestvérével, Zsolttal érkezett a NEKA-ra 2017-ben, már a kiválasztón megmutatták mire képesek, ősztől azonban már külön utakon folytatják pályafutásukat. Balszélsőnk ebben a szezonban 25 NB I-es mérkőzésen lépett pályára és 77 gólt szerzett. Bence hazai pályán búcsúzhat el a közönségtől, hiszen szombaton 19 órától a Budai Farkasok ellen zárjuk a szezont Balatonbogláron.

„Természetesen nagyon örültem, amikor megkerestek, a fejlődésem szempontjából egy ugródeszka lehet ez a további pályafutásom szempontjából is. A vezetőedzőt, Tombor Csabát ismerem a junior válogatottból, de emellett azért döntöttem így, hogy minél többet fejlődjek. Persze jobb, hogy ismerem a vezetőedzőt is és tudom, hogy hasonló munkát végeznek Tatabányán, mint itt nálunk. Egy nagyon jó csapatnak gondolom a Tatabányát és bízom benne, hogy fel tudom majd venni az ottani ritmust és tudok is bizonyítani. Hat évet töltöttem itt a NEKA-n, nagyon fura érzés lesz jövőre máshol kezdeni az alapozást. Nagyon sok mindent köszönhetek itt mindenkinek, az összes edzőnek és stábtagnak is, jó szívvel fogok visszagondolni azokra az emlékekre, amiket itt szereztem és megpróbálok minden itt tanultat kamatoztatni a jövőben a pályán is” - mondta el Krakovszki Bence.

„Amikor a NEKA feljutott a férfi NB I-be, pontosan az volt a célunk, hogy magyar fiatalok minőségi játéklehetőséget kapjanak, kiélezett meccseken edződjenek, megtanuljanak felelős döntéseket hozni, és rutint szerezzenek, majd később erősebb klubokban folytassák. Krakovszki Bence hat éve érkezett, két évig az élvonalban szerepelt nálunk, jövőre pedig már a Tatabányában láthatjuk őt. Kívánom neki, hogy pályafutása töretlen legyen és a tőle megszokott alázattal, munkabírással, motivációval lépjen pályára hétről hétre” – nyilatkozta Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője.

 

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!