NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. november 20, hétfő 08:47

Kovács Gergő távozik, Nagy Ádám érkezik

Fontos változások történtek a HSA NEKA férfi NB I-es csapatának keretében. Irányítónk, Kovács Gergő, aki kilenc évet töltött az akadémián, mostantól visszatér nevelőegyesületéhez és HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatát erősíti majd. A gyöngyösiek jobbátlövője, Nagy Ádám ugyanakkor a szezon végéig kölcsönben szerepel nálunk, rá a műtét előtt álló Temesvári Gábor helyettesítése miatt van szükség.

Kovács Gergő idén a HSA NEKA valamennyi mérkőzésén pályára lépett, és összesen 27 góllal segítette csapatunkat, amelynek harmadik legeredményesebb góllövője volt. A kölcsönös megállapodás értelmében ugyanakkor a kiváló játékos visszatér Gyöngyösre, ahol elkezdte kézilabdás pályafutását. Az irányító játékára az NB I-es csapatban számít a Gyöngyösi Kézilabda Klub.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub és a Nemzeti Kézilabda Akadémia között kiváló az együttműködés, ennek keretében írtuk alá a szerződést a két játékos esetében. Kovács Gergőnek sokat köszönhet a NEKA, kilenc éven át volt a játékosunk, 14 éves korától nagy utat járt be az NB I-es szereplésig, sok sikert kívánunk neki a további pályafutásában is. Szeretettel fogadjuk ugyanakkor Nagy Ádámot, bízunk benne, hogy nálunk minél több játéklehetőséghez juthat” – nyilatkozta Kersch Ferenc, a NEKA sportigazgatója.

A Ligakupa elmaradása miatt klubunk nem tud megfelelő mennyiségű játéklehetőséget biztosítani a fiatal kézilabdázónak, ezért a fejlődése érdekében eleget tett a Nemzeti Kézilabda Akadémia kérésének, és az idei bajnoki évből hátralévő hónapokra kölcsönadta Nagy Ádámot a NEKA csapatának. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a döntés jótékony hatással lesz majd Nagy Ádám szakmai fejlődésére” – mondta Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.

 

 

Galéria

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!