NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. január 18, csütörtök 12:45

Kemény mérkőzés vár ránk Székesfehérváron

Pénteken, 18 órától újra pályára szólítják a NEKA csapatát, a boglári lányok a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában az Alba Fehérvár KC otthonában játszanak bajnoki mérkőzést. A mieink a tizenharmadik, míg a hazaiak a tizedik helyről várhatják a találkozót.

Az előző játéknapon a NEKA fontos mérkőzésen fogadta az MTK Budapest együttesét, hiszen a két egylet biztosan nagy harcban lesz majd a bent maradásért folytatott küzdelemben. A találkozó hektikusan alakult, hiszen mindkét társulatnak voltak nagyon jó periódusai, ám a hajrában, a nagyobb rutinjuknak köszönhetően, a fővárosiak kiharcolták a győzelmet. Ám nincs okuk az elkeseredésre Bató Liliéknek, hiszen ismét azzal a harcos, megalkuvást nem tűrő produkcióval rukkoltak elő, melyet már megszokhattunk tőlük.

Minden bizonnyal ezt az elszánt játékot hozzák majd az Alba Fehérvár KC ellen is. A házigazda székesfehérváriak három sikerrel, egy döntetlennel és hét vereséggel állnak a tabellán. A Budaörsöt, a Kozármislenyt és a Kisvárdát múlták felül, az MTK ellen pedig megosztozkodtak a pontokon. Mérkőzésenként átlagban 27,5 gólt dobnak és közel 31,5 kapnak. A legtöbbször harmincháromszor a DKKA, illetve a Kozármisleny ellen találtak be, a Dunaújvárostól kikaptak, a baranyaiakat viszont legyőzték. A legeredményesebb játékosuk, ötvennégy találattal, Utasi Melinda, őt követi – mindössze egységnyi különbséggel – Afentáler Sára.

Az Alba Fehérvár KC keretében négy olyan játékos is szerepel, aki a NEKA-n nevelkedett: Kocsis Bettina, Kubina Molli, Takó Viktória, illetve Szabó Kitti. Utóbbi januárban igazolt át az MTK-tól a Fejér vármegyeiekhez, s első fehérvári mérkőzésén hat gólt dobott a Ferencvárosnak.

K&H női kézilabda liga – 12. forduló

Alba Fehérvár KC–NEKA

Időpont: 2024.01.19., péntek, 18 óra

Helyszín: Köfém Sportcsarnok, 8000 Székesfehérvár, Verseci u. 1-15.

Jegyelővétel: https://www.ticketportal.hu/event/KH-LIGA-20232024-Alba-Fehervar-KC

Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs.

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!