NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. december 30, szombat 18:35

Huszonhat gól és remek teljesítmény a Fradi ellen

Gólzáporos mérkőzésen szenvedett vereséget a Bajnokok Ligája-résztvevő FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában a NEKA a K&H női kézilabda liga tizedik fordulójában. A mieink az utolsó idei találkozójukon kiváló teljesítményt nyújtottak a bajnoki cím legfőbb várományosa ellen, ezt bizonyította a huszonhat lőtt gól is.

K&H női kézilabda liga – 10. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria–NEKA 38–26 (20–12)

Budapest, Elek Gyula Aréna, 1000 néző. Vezette: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka Réka.

FTC-Rail Cargo Hungaria: Böde-Bíró – Malestein 4, Klujber 6, Lekic 2, Edwige 1, Bölk 3, Márton G. 4. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Simon P. 3 (2), Cvijics 3, Kisfaludy 4, Kovács A. 2, Kukely A. 3, Hársfalvi 3, Kármán. Vezetőedző: Allan Heine.

NEKA: Csapó K. – Molnár D. 1, Lapos 3, Bató 8 (5), Győri V. 1, Faragó L. 4 (2), Wald. Csere: Zaj (kapus), Alaxai 4, Keceli-Mészáros 1, Munteanu-Korodi 1, Pálmai, Petruska, Berei, Miklós K. 3, Körtvélyesi. Vezetőedző: Bakó Botond.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 4–2; 9. p.: 4–5; 12. p.: 7–6; 19. p.: 12–9; 25. p.: 18–10; 32. p.: 21–14; 37. p.: 26–15; 41. p.: 29–18; 46. p.: 29–21; 52. p.: 33–24

Hétméteresek: 3/2, illetve 7/7. Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc.

Kiválóan kezdték a mérkőzést a vendégek, Csapó Kincső remekelt a kapuban, s a védekezés is kiválóan működött. Lapos Laura nyitótalálata után ugyan átvette a vezetést a bajnoki cím legfőbb várományosa, de Bató Lili második hetesével már újra az akadémistáink álltak jobban (4–5). A folytatásban magasabb fordulatszámra kapcsoltak a hazaiak és Klujber Katrin, Malestein, valamint Márton Gréta révén hárommal elléptek. Alaxai Zoé kétszer is gyönyörűen forgatta be védőjét, ám ezzel együtt is növelte előnyét a fővárosi együttes. Bakó Botond mester a 26. percben, 18–10-nél kérte ki második idejét, a rövid játékmegszakítás után ismét Alaxai Zoé volt eredményes. Az első félidő végére Faragó Lea időntúli hetese tett pontot, s az FTC nyolcgólos előnnyel várhatta a folytatást.

A fordulás után még egy lapáttal rátettek a zöld-fehérek, s a 25. percben már tízzel vezettek (25–15). A nagy rohanást Bató Lili büntetője állította meg, majd Kisfaludy Anett találata után, Győri Viktória szerzett gólt egy szépen kidolgozott akció végén. A beállósunk ezután előbb kiharcolt egy kiállítást, utána pedig egy hetest, melyet Faragó Lea értékesített. A boglári lányok a nagy hátrány tudatában sem adták fel, ellentmondást nem tűrően mentek előre és harcoltak a Bajnokok Ligájában is érdekelt ellenfelükkel. Minden Fradi-találatra szinte azonnal érkezett a válasz, így konzerválódott a kilenc, tízgólos különbség. Klujber Katrin iramodott meg egy szerzett labdával, Zaj Klára azonban bravúrosan hárította a ziccert. A mérkőzés végéhez közeledve is hatalmas iramot diktált mindkét fél, csak úgy záporoztak a gólok. A Ferencváros végül 38–26-ra nyert, de a NEKA fiataljait minden dicséret megillette, hiszen felvették azt a bizonyos kesztyűt, s olyan teljesítményt nyújtottak a mérkőzés nagy részében, melyre lehet építeni.

MESTERMÉRLEG

Allan Heine: – Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A sok csere miatt voltak hibák, ugyanis a játékosok így nem tudták felvenni a ritmust, de a jó periódusok sem maradtak el. A NEKA tehetséges csapat, s biztosan sok csapatnak megnehezíti majd a dolgát.
 
Bakó Botond: – Gratulálok a Ferencvárosnak! Mindkét félidőben volt húsz-huszonkét percnyi jó teljesítményünk, a többi viszont mélypont volt, ahol védekezésben és támadásban is elveszítettük a fókuszt. Sok olyan fiatal játékosunk van, akik meghatározó szerepet töltenek be és meccsről meccsre fejlődnek, ráadásul nagy motivációval vetik bele magukat a munkába. Jó úton haladunk, hogy ebben az erős bajnokságban megtartsuk annak a lehetőségét, hogy bent maradjunk. De ehhez még rengeteg meló és koncentráció kell. Összességében elégedett lehetek a teljesítménnyel és a motivációval, tudjuk, melyek az élet-halál mérkőzéseink, ahol reális esélyünk van pontot, sőt pontokat szerezni.

Fotó: Csonka Tamás

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!