NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. november 25, szombat 19:02

Három góllal alul maradtunk

A CYEB Budakalász otthonában lépett pályára a HSA NEKA, amely 31-28-ra kikapott a K&H férfi kézilabda liga 11. fordulójában. A hazaiak már a első félidőben 4-5 gólos előnyt szereztek, a mieink futottak az eredmény után, 20 perc után két időkérésünk is volt. Sótonyi László sokféle felállást próbált ki támadásban és védekezésben is, és bár a második félidőt megnyertük, összességében megérdemelten nyertek a hazaiak.

K&H férfi kézilabda liga – 11. forduló

CYEB–Budakalász – HSA NEKA 31–28 (17–12)

Budakalász, Budakalászi Sportcsarnok, 220 néző

Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József

CYEB–Budakalász: Váczi D. – Varjú 4, Sinkovits 7, Kiss B. 4, Mikhalin 8, Juric-Grgic 2 (1), Kovács D. 2 - Csere: Tóth M. (kapus), Dávid M., Tóth Sz. 1, Tyiskov 1, Ranisavljevic 2, Berényi - Vezetőedző: Csoknyai István

HSA NEKA: Deményi – Krakovszki Zs. 3 (2), Dely 3, Sztraka 7, Gál D. 2, Ludmán, Molnár R. 3 - Csere: Mikler K. (kapus), Kovács T. 1, Tárnoki, Karai 3, Nagy Á., Tóth L. 3, Szücs B. 2, Kathi 1 - Vezetőedző: Sótonyi László

Az eredmény alakulása: 5.p.: 3–3; 13.p.: 7–6; 17.p.: 10–6; 19.p.: 11–8; 22.p.: 15–8; 36.p.: 20–16; 44.p.: 23–18; 46.p.: 25–18;

Hétméteresek: 2/1, illetve 2/2

Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc

 

Nem kezdődött jól a mérkőzés, hiszen az első percekben még szoros volt az állás, 4-4-ig tartottuk a lépést, a Budakalász ellépett 9-6-ra, erre Sótonyi László rögtön egy időkéréssel reagált. A hazaiak sokszor kijátszották a védelmünket és megtalálták a beállót, a másik oldalon viszont sok hibával támadtunk, és az ellenfél kapusa is jól védett. A 20. percben már öt góllal vezettek a házigazdák, így 20 perc után már a második időkérésünknél jártunk. Az első félidőben több felállást és védekezési formát is kipróbáltunk, de megmaradt a két csapat közötti 5-6 gólos különbség.

A második félidő elején Sztraka Dániel vezérletével gyors támadásokat vezettünk, de a befejezéseknél többször is bravúrral hárított a budakalásziak kapusa. Ennek ellenére a négy gólos különbség nem nőtt, egészen 21-17-ig. Ekkor közel hat percig nem lőttünk gólt, így a 46. percben kialakult a legnagyobb hátrány. (25-18) Az utolsó negyedórában Sztraka és Tóth Levente is kijött emberforgásra, a nyitott védekezés pedig átmenetileg megzavarta a hazaiakat. Elkezdtük a felzárkózást, összeállt a támadójáték is, a fiúk egymást biztatták és az 56. percben már csak két góllal vezetett a Budakalász (28-26). A végjátékban már nem sikerült közelebb zárkózni, végül 31-28-as hazai siker született.

Edzői értékelések:

Sótonyi László: Gratulálok a Budakalásznak, megérdemelten nyert ma, hiszen az első perctől az utolsóig vezetett. Az igazi NEKA az utolsó 7-8 percben került a pályára, addig azonban már egy olyan előnyt felépített az ellenfél, amit a rutinjával menedzselni is tudott a végjátékban. Pozitívum, hogy nem adtuk fel a mérkőzést, a mezőny nagyon sűrű, mindegyik mérkőzés kiélezett, mindegy ki van a pályán, itt kőkeményen meg kell küzdeni minden pontért.

Csoknyai István: Megérdemli mind a két csapat az elismerést, hiszen a NEKA a végletekig küzdött, mi pedig a tavalyi három vereség után végre győzelemmel hagytuk el a pályát ellenük. A kulcs az volt, hogy 40-45 percig jól működött a visszarendeződésünk, erre készültünk, a védelem mögött pedig Váczi Dani nagyszerűen védett. A NEKA visszajött a hétgólos hátrányból és a végjátékban forró pillanatok voltak, de nagyon fontos két pontot szereztünk.

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!