NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. április 30, kedd 19:02

Gólgazdag meccsen nyert a Szeged

A papírformának megfelelően nyert az OTP Bank-PICK Szeged a HSA NEKA ellen a férfi NB I-es bajnokság keddi játéknapján. A kékek 47-31-es győzelmet arattak, nálunk minden fiatal lehetőséget kapott, beállósunk, a 17 éves Zakor Zalán is megszerezte első élvonalbeli góljait. A boglári fiúk igyekeztek megnehezíteni a hazaiak dolgát, és a 31 lőtt góllal elégedettek lehetünk. Szombaton a Budakalász ellen fontos meccsen zárjuk az idényt.

K&H férfi kézilabda liga – 25. forduló

OTP Bank-Pick Szeged – HSA NEKA 47–31 (21–14)

Szeged, Pick Aréna, 1817 néző

Vezette: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

OTP Bank-Pick Szeged: Nagy M. – Szilágyi B. 4, Stepancic 2, Bombac 5, Gaber 1, Bodó 5, Frimmel 8 (4) - Csere: Imsgard (kapus), Molina, Jelinic 7, Bánhidi 3, Martins 1, Sostaric 3, Garciandia 5, Fekete G. 1, Gazsó 2 (1) - Vezetőedző: Kárpáti Krisztián

HSA NEKA: Mikler K. – Krakovszki Zs. 2, Dely 2, Sztraka, Gál 3, Ludmán 4, Tárnoki 1

Csere: Deményi (kapus), Szücs B. 4, Nagy Á. 3, Tóth L. 3 (1), Karai, Molnár R. 1, Kovács T. 5, Zakor 3, Csanálosi - Vezetőedző: Sótonyi László

Az eredmény alakulása:

6.p.: 2–5; 11.p.: 7–5; 16.p.: 9–8; 19.p.: 12–8; 24.p.: 16–13; 28.p.: 20–13; 33.p.: 24–14; 38.p.: 29–19; 44.p.: 35–23; 50.p.: 40–25; 53.p.: 41–28

Hétméteresek: 6/5, illetve 1/1

Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc

Jól kezdte a HSA NEKA a meccset, két Ludmán Marcell és két Krakovszki Zsolt gól után a 4. percben 4-2-re vezettünk, majd Mikler Krisztián hétméterest hárított. Gál Dominik hát mögötti lövéséből is gól született a 6. percben (2-5) Ezt követően egyenlített a Szeged, majd miután az első nyolc percben a negyedik büntetőt ítélték ellenünk, át is vette a vezetést a hazai csapat. Sótonyi László sort cserélt, és a fiatalok is lehetőséget kaptak, Mikler pedig folytatta jó teljesítményét a kapuban, és már a negyedik védését mutatta be. (11-8) A kékeknél is pályára léptek a válogatott játékosok, de negyed óra elteltével is tartottuk a lépést, Tóth Levente találatával 9-8-ra felzárkóztunk. Ettől kezdve nőtt a különbség, ám a 21. percben Zakor Zalán megszerezte első élvonalbeli gólját. (14-11) Kovács Tamás kétszer is eredményes volt, ezután viszont több mint öt percig nem találtunk a kapuba, így a félidőben 21-14-re vezetett a Szeged.

Szünet után a mieinknél már minden fiatal lehetőséget kapott, akik éltek is a lehetőséggel. Nagy Ádám gólokkal kezdte a második félidőt, és bár a fizikálisan erősebb szegedi támadókat megpróbáltuk megállítani, sokszor egyedül törhettek a kapunkra. Nem volt nagy iramú a második félidő, látszott, hogy egyik csapat sem adott ki magából mindent. Zakor Zalán a 41. percben első találatát szerezte az NB I-ben, végül a Szeged magabiztosan szerezte meg a két pontot, a mieink pedig már  szombati Budakalász elleni szezonzáróra koncentrálhatnak. 

Edzői értékelések

Sótonyi László: Teljesen különböző célokkal érkezett a két csapat a mérkőzésre. Mi egy erőltetett menetben vagyunk, hiszen az életünkért küzdünk a bajnokságban. Igyekeztem beosztani a játékosaim erejét, mivel szombaton fontos meccs vár ránk a Budakalász ellen. Utánpótlás-edzőként különösen örültem, hogy magyar válogatott játékosok ennyi időt töltöttek a pályán.

Kárpáti Krisztián: Nem titok, hogy én is utánpótlásedzőként töltöttem pályafutásom nagy részét, és azokkal a fiatalokkal volt szerencsém együtt dolgozni a válogatottnál, akik ma játszottak. Ez egy jó visszajelzés a szakembereknek, Zakor Zalánnak is gratulálok, aki 17 évesen bizonyíthatott, védekezésben stabil volt és lőtt 3 gólt. Sok sikert kívánok a NEKA csapatának, az jó a magyar kézilabdának, ha van egy olyan bázis, ahol a fiatalok bizonyíthatnak az élvonalban. Köszönet a szurkolóinknak, akik hétköznap, ilyen szokatlan időpontban is eljöttek és biztatták a csapatot.

fotók: PICK Szeged/Sólya Eliza

Galéria

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!