NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. május 17, péntek 11:28

Felszabadult játék kell a MK négyes döntőben

A HSA NEKA férficsapata története során először szerepelhet Magyar Kupa Négyes döntőben. Sótonyi László együttese a legfiatalabb lesz a tatabányai torna mezőnyében, a magyar játékosokkal felálló keret azonban nem feltett kézzel lép pályára. A szakember azt kéri játékosaitól, hogy görcsösség nélkül játszanak, hozzák ki magukból a maximumot és élvezzék a kétnapos torna minden pillanatát. A meieink szombaton 15.30-kor kezdenek az OTP Bank PICK Szeged elleni elődöntőben.

Az eddigi három NB I-es idény közül egyértelműen a 2023/2024-es volt a legkiélezettebb, a szoros mérkőzések és az erős riválisok ellen megvívott párharcok akár pozitív előnyei is lehetnek Tatabányán. Sótonyi László, a HSA NEKA vezetőedzője így értékelt:

– Valóban ez a szezon a legkiegyenlítettebb, 17 pontunk van, de egyelőre nem tudjuk, hogy ez elég-e a bentmaradáshoz. Úgy érzem, hogy a fiúk minden egyes mérkőzésből tanulni tudtak, fejlődtek egyénileg és csapatként is, meccsrutint szereztek és többször is krízishelyzetekben kellett döntést hozniuk, ami egyértelműen a legfontosabb ebben a korban. Fekete lóként érkezünk a négyes döntőre, de természetesen nem feltett kézzel állunk fel még a BL-szereplő Pick Szeged ellen sem. Bízom abban, hogy a csapat megmutatja azt, miért jutott el idáig, mit tud ebből a sportágból és a fiatalok bizonyítják tehetségüket.

 – Mit kérsz a játékosoktól, és mivel lennél elégedett a kétnapos torna végén?

– Szeretném, ha élveznék és megélnék a MK Final Four minden pillanatát, a különleges hangulatot, azt, hogy ennyi ember előtt kézilabdázhatnak. Senkinek nem kell görcsösen játszania, felszabadultan kell pályára lépni, ha ez így lesz, akkor az remélhetően eredménnyel is párosul. Mi mindig akkor tudtunk sikeresek lenni, amikor fegyelmezetten, taktikusan játszottunk és hatvan percen keresztül koncentráltak maradtunk. Két nap alatt két mérkőzés vár ránk, de igyekszünk kihozni magunkból a maximumot.

 

 A Magyar Kupa programja:

Szombat

15.30: OTP Bank-PICK Szeged–HSA NEKA (M4 Sport+)

18 óra: Telekom Veszprém–Dabas KC (M4 Sport+)

Vasárnap

15.15: bronzmérkőzés (M4 Sport+)

18 óra: döntő (M4 Sport)

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!