NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. május 19, vasárnap 18:24

Fantasztikus bronzérem a Magyar Kupában!

A HSA NEKA csapata nagyszerű teljesítménnyel, 32-27-re nyert a Dabas ellen a Magyar Kupában, ezzel története során először bronzérmet szerzett! Szombaton este derült ki, hogy Sótonyi László együttese kiesett az NB I-ből, de a srácok igazi sportemberekhez méltó módon felálltak és egymásért küzdve, szívvel lélekkel játszva, a kilencgólos Dely Márton vezérletével megszerezték a harmadik helyet. A mieink ezzel a kerettel utoljára játszottak így együtt, ez a bronzérem méltó lezárása volt az elmúlt időszaknak. A NEKA bebizonyította, hogy nem véletlenül jutott be a négyes döntőbe és bizonyította, hogy helye van a sorozat legjobb négy csapata között.

Magyar Kupa négyes döntő – bronzmérkőzés

HSA NEKA – Dabas KC 32–27 (15–13)

Tatabánya, Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, 2850 néző

Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

HSA NEKA: Deményi – Krakovszki Zs. 3 (2), Dely 9, Sztraka 1, Gál 2, Ludmán 5, Molnár R. 1 - Csere: Mikler K. (kapus), Karai, Tóth L. 4, Tárnoki 4, Kovács T. 2, Csanálosi, Szücs B., Nagy Á. 1 - Vezetőedző: Sótonyi László

Dabas KC: Pallag – Ács T. 4, Fekete B. 4, Török 8, Szöllősi Sz., Zdolik 4 (1), Laurinyecz 3

Csere: Nagy T. (kapus), Koller 1, Dobrkovic 1, Bognár N. 1, Bálint B. 1 (1) - Vezetőedző: Tomori Győző

Az eredmény alakulása: 3.p.: 2–0; 10.p.: 4–5; 14.p.: 6–5; 17.p.: 8–8; 22.p.: 8–11; 26.p.: 12–11; 32.p.: 17–13; 37.p.: 19–17; 42.p.: 22–17; 46.p.: 22–19; 50.p.: 26–22; 55.p.: 28–26; 58.p.: 31–26

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/2

Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, Dely Márton nyitotta a gólok sorát, majd Molnár Robin révén már 2-0-volt az állás. A Dabas egyenlített, de Sztraka Dániel révén újra nálunk volt az előny. Mindkét csapat óvatosan kézilabdázott, de amíg az ellenfél gólig játszott, addig a mieink többször is kapkodtak kicsit, a 16. percben még döntetlen volt az állás. (8-8) A dabasiak szép lassan elléptek, 11-8-as hátránynál nál pedig időt kértünk. Ez hozott változást, hiszen Tóth Levente és Dely góljával szépítettünk. (10-11) Ekkor az ellenfél kért időt, de Ludmán Marcell üres kapuba lőtt, majd Tárnoki Márkó indulásból volt eredményes, így a 26. percben már vezettünk. (12-11)

Gál Dominik és Tárnoki Márkó kezdte a második félidőben a gólgyártást, ezzel pedig már 17-13-ra vezettünk. A csapatból mindenkin látszott, hogy ezt a bronzérmet ma nem engedjük ki a kezünkből. Mikler Krisztián sorban mutatta be a bravúrokat, a mieink pedig fegyelmezetten és taktikusan játszottak. A Dabas 7-5-ben támadott, de akkor sem talált a kapunkba. A második félidőben már nem engedtük ki kezünkből az előnyt, Sótonyi László a hajrában még utoljára időt kért, ami nemcsak a mérkőzés, de a jelenlegi keretnek tartott utolsó időkérése is volt. A meccs vége már igazi örömjáték volt, Dely Marci csapatkapitányhoz méltó módon kilenc gólt lőtt, amivel a mezőny legeredményesebb játékosa lett, Ludmán Marcelli ellenállhatatlanul bombázott a kapuba, Tárnoki Márkó 4/4-es mutatóval zárt, Gál Dominik kőkemény volt védekezésben és keményen állta a sarat a dabasi védőkkel szemben is. A Sztraka-Tóth páros mesterien irányította a csapatot, Kovács Tomi indulócsele ezúttal is kiválan működött, Krakovszki Zsolti hibátlan volt, Krisztián és Xavér pedig a kapuból adott tartást! Büszkék vagyunk a fiúkra, fantasztikus teljesítményt nyújtottak!

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: – A Dabas türelmes támadójátéka az elején jobban érvényesült, majd megnyitottuk a védekezésünket. Ezután már nem tudtak olyan hosszú lefolyású támadásokat vezetni, illetve hét a hat elleni játékukban sikerült labdákat szerezni, és fordítani. Ahhoz képest, hogy fiatal és rutintalan csapatunk van, a második félidőben a kritikus helyzeteket is jól menedzseltük. A végjátékba már úgy mentünk bele, hogy megvan a bronzérem. Büszke vagyok a srácokra, hogy a korukat meghazudtolóan lehozták ezt a meccset, emelem a kalapom előttük.

Tomori Győző: – A győzelem nem sikerült, de már az is nagy eredmény, hogy itt voltunk a négyes döntőben, mert ehhez a Tatabányát kellett kiejtenünk. Nyolc-tíz emberrel borítékolható volt, hogy a fáradtság miatt valamikor jön egy blokk, ez az idő a 20. percben jött el. A rengeteg ki nem kényszerített hiba okozta a vesztünket. Megérdemelte a NEKA a győzelmet és a bronzérmet. Sikeresnek értékelem a szezont, a biztos bennmaradás után itt lehettünk a kézilabda ünnepén.

Galéria

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!