NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. január 19, péntek 21:34

Értékes pontot szereztünk Fehérváron

Értékes pontot szerzett idegenben, az Alba Fehérvár KC otthonában a NEKA a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában. A mieinknek ez volt az első döntetlenjük a bajnokságban, de kis szerencsével akár a győzelem is összejöhetett volna.

Alba Fehérvár KC–NEKA 27–27 (13–13)

Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok, 400 néző. V.: Horváth P., Marton B.

Alba Fehérvár KC: Tóth N. – Szemes Sz. 2, Szmbatjan 7, Szabó K. 6 (2), Kövér L. 3, Utasi L. 4, Takó V. Csere: Orbán L. (kapus), Sulyok R., Afentaler S. 3 (2), Kocsis B., Zrnic B. 1, Bojtos B. 1. Vezetőedző: Horváth Roland.

NEKA: Csapó K. – Miklós K. 2, Lapos L. 1, Bató L. 5 (2), Győri V. 4, Faragó L. 8 (1), Wald K. 4. Csere: Zaj K. (kapus), Petruska D., Keceli-Mészáros R. 1, Alaxai Z., Munteanu-Korodi K. 2, Pálmai L., Katona L., Kriston K. Vezetőedző: Bakó Botond.

Hétméteresek: 6/4, illetve 3/3. Kiállítások: 12 perc, illetve 6 perc.

A mérkőzés alakulása. 3. perc: 1–1, 7. perc: 4–3, 11. perc: 4–6, 17. perc: 8–9, 22. perc: 9–12, 27. perc: 11–12, 31. perc: 13–14, 37. perc: 16–17, 43. perc: 19–20, 48. perc: 21–23, 55. perc: 25–25.

Molnár Dorottyára betegség miatt nem számíthatott a szakmai stáb, a keretbe a mindössze tizenötéves Katona Lujza került.

Alaposan felkészült mindkét együttes a másikból, ezt jól mutatta, hogy minden egyes helyzetért alaposan meg kellett dolgoznia a feleknek az NB I két legfiatalabb együttesének összecsapásán. Az elején a minimális előny a hazaiaknál volt, egy szerzett labda után, a 10. percben, aztán Faragó Lea révén már a mieink álltak jobban, sőt az átlövő nem sokkal később megduplázta a különbséget (4–6). A 19 esztendős kézilabdázónk elkapta azt a bizonyos fonalat, hiszen zsinórban négyszer mattolta az ellenfél kapusát, s miután Bató Lili is megzörgette a hálót, így már néggyel vezettek a mieink (5–9). Elég volt egy-két technikai hiba, s máris feljött egyre az Alba, a lehető legjobbkor jött Zaj Klára bravúrja, a kapus Szabó Kitti hetesét fogta meg, hiszen ezzel megtörte a hazaiak lendületét. Munteanu-Korodi Krisztina bombáival újra három volt közte, a félidő hajrájában azonban több helyzetet is elpuskáztak a boglári lányok. Az ellenfél élt a lehetőséggel és a nagyszünetig ledolgozta a hátrányát.

Az első harminc perc krónikájához tartozott, hogy Csapó Kincső hét védéssel, harminckilenc százalékos teljesítménnyel zárt, míg Katona Lujza bemutatkozhatott az élvonalban.

A fordulás után is hatalmas küzdelem zajlott a pályán, szinte minden találatra azonnal érkezett válasz. Csapó Kincső továbbra is remekelt a kapuban, elöl viszont sok volt az eladott labda, a házigazda élt is az adódó alkalommal és a 39. percben átvette a vezetést (18–17). Igaz, nem sokáig, hiszen Faragó Lea ismét villant és egalizált. A folytatás is nagy csatát hozott, kart karba öltve haladt a két társulat. Zaj Klára gólpasszt adott Miklós Kittinek, majd hatástalanított egy ziccert, s az ellentámadásból Wald Kíra növelte kettőre a NEKA előnyét (21–23). Ennek ellenére is 25–25-ről vágott neki a hajrának a két egylet. Tóth Nikolett és Bojtos Beáta góljaival lépett el az Alba, Győri Viktória azonban lehetetlen helyzetből faragott a hátrányon. Csapó Kincső kivédte Afentaler Sára hetesét, majd a duplázást is, Faragó Lea bombájával aztán újra egál volt az állás. Már csak másfél perc volt hátra, amikor Csapó Kincső – aki elképesztő, 42 százalékos mutatóval zárt – újabb bravúrokat mutatott be. A folytatásban itt is, ott is kimaradtak a lehetőségek, s a mérkőzés végül Faragó Lea időntúli szabaddobásával zárult, a kísérlet, ha kevéssel is, de elkerülte a kaput.

Értékes döntetlen ért el tehát a NEKA az Alba Fehérvár KC otthonában, a mieink ismét az utolsó pillanatig szívvel, lélekkel küzdöttek, s alaposan rászolgáltak az egyik pontra, sőt egy kis szerencsével a győzelem is összejöhetett volna. A lányok teljesítményt a lelkes vendégszurkolók – akik végig buzdították az akadémistákat – is elismerték, a lefújás után hosszú percekig ünnepelték az együttest, mely ezúttal is igazi nagybetűs csapatként játszott.

Horváth Roland: – Két és fél perc alatt öt ziccert nem szabad kihagyni, ez a mi butaságunk volt. Mondtam egy-két lányomnak meccs közben, hogy menjen el tusolni, sajnos bennük maradt az a játék, amit amúgy tudnának. A csapatomnak még nagyon sokat kell tanulnia, a NEKA-nak viszont gratulálok, elsősorban a küzdeni akarásuk miatt. Mi is küzdöttünk, de inkább csak úgy, mint lúd a jégen.

Bakó Botond: – Örülünk az egy pontnak, bár boldogabbak lennénk, ha kettőt vittünk volna el Fehérvárról, mert a kezünkben volt a meccs. Többször eldönthette volna mindkét csapat a találkozót, de elégedett vagyok a csapatommal.

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!