NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. január 03, szerda 19:42

Elvitte a pontokat a bajnok

Vereséget szenvedett a bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája-résztvevő Győri Audi ETO KC-tól hazai pályán a NEKA a K&H női kézilabda liga előrehozott, 21. fordulójában. A mieink az első félidőben, főleg támadásban, kiváló teljesítményt nyújtottak, hiszen tizenöt gólt dobtak a kisalföldieknek, ennél többet csak a Fradi és a Bietigheim lőtt nekik.

NEKA–Győri Audi ETO KC 28–43 (15–20)

Balatonboglár, NEKA csarnok, 650 néző. Vezette: Benya-Hantos Dorina, Kovács Kamilla.

NEKA: Csapó K. – Miklós K. 1, Lapos L. 2, Bató L. 5 (3), Győri V. 1, Faragó L. 2, Wald K. 5. Csere: Zaj K. (kapus), Petruska D. 1 (1), Munteanu-Korodi K. 4, Keceli-Mészáros R. 3, Alaxai Z. 2, Pálmai L. 1, Molnár D., Berei K. 1, Körtvélyesi D. Vezetőedző: Bakó Botond.

Győri Audi ETO KC: Toft – Hovden 7, Gros 2, Oftedal 4, Brattset 6, De Paula 3, Szöllősi-Schatzl N. Csere: Duijndam (kapus), Haugsted 1, Varga D. 1, Nze-Minko 5, Blohm 2, Farkas J. 2, Kristiansen 5 (2), Farkas E., Broch 5. Vezetőedző: Ulrik Kirkely.

A mérkőzés alakulása. 4. perc: 0–3, 9. perc: 3–7, 12. perc: 3–9, 19. perc: 8–13, 23. perc: 10–16, 27. perc: 12–18, 30. perc: 15–20, 33. perc: 16–23, 39. perc: 19–27, 42. perc: 22–29, 48. perc: 25–34, 52. perc: 26–39, 58. perc: 27–41.

Hétméteresek: 6/4, illetve 2/2. Kiállítások: – illetve 10 perc.

A kezdő sípszó előtt köszöntötték, az egyik játékvezetőt, Benya-Hantos Dorinát, aki második kisgyermeke születését várja, így ezen a meccsen – remélhetőleg ideiglenesen – búcsúzott a játékvezetéstől. A spori 2016 óta vezet a legmagasabb osztályban, mindeddig 46 NB I-es találkozón működött közre. A Magyar és a Pest Vármegyei Kézilabda Szövetség játékvezetői bizottságai nevében Palkovits Dávid és Péli Sándor ajándékokat adott át neki. Gratulálunk, jó egészséget, további szép kismamás éveket kívánunk!

A héten téli tábor zajlik a NEKA-n, a gyerekek a helyszínen nézték meg a kisalföldiek elleni meccset, s többen közülük játékoskísérőként, a tiszta játék ceremónián, illetve pályatörlőként is közreműködtek.

A hatodik percben időt kellett kérnie Bakó Botondnak, hiszen a bajnoki címvédő vendégek kiválóan kezdték az összecsapást. Áthatolhatatlan falat húztak a kapujuk elé, s a gyors akcióik végén rendre eredményesek voltak. A mieink első gólját – a rövid játékmegszakítás után – Lapos Laura szerezte, majd egy lerohanás után Wald Kíra is betalált (2–5). A kisalföldiek azonban továbbra sem lassítottak, Oftedal lövése után már hét volt közte, így a lehető legjobbkor jött Győri Viktória és Munteanu-Korodi Krisztina találata. Hatalmas tempót diktált mindkét fél, s a nézők sok szép hazai megmozdulásnak tapsolhattak, Keceli-Mészáros Renáta például elemi erővel lőtte ki a bal felső sarkot, Wald Kíra pedig kétszer is túljárt Sandra Toft eszén. Az első játékrész végéhez közeledve is remekül tartották magukat a boglári lányok, akik ötgólos hátránnyal (15–20) vonulhattak szünetre. Sokat elárult a mieink támadójátékáról, hogy ebben a szezonban ez volt a győriek huszadik mérkőzése, s eddig csak a Fardi, illetve a Bietigheim dobott többet nekik az első félidőben, mint a NEKA, a fővárosiak 16-ot, a németek 17-et...

A fordulás után sem hagyott alább az iram, igaz ezúttal is a Bajnokok Ligája-résztvevő kisalföldiek rajtoltak jobban, s Broch révén nyolcra növelték az előnyüket. Bató Lili hetesével, Faragó Lea szemfüles, üreskapus találatával faragtunk a hátrányunkon, ám újra fordulatszámot tudott váltani az ETO és kilenc góllal ellépett. Közben Berei Krisztina is lehetőséget kapott Bakó Botondtól, s gyönyörű góllal hálálta meg mestere bizalmát. Broch villanása után már 22–32 állt az eredményjelzőn, Keceli-Mészáros Renáta azonba ismét tíz alá küldte a különbséget, melyet Munteanu-Korodi Krisztina csökkentett tovább. Óriási küzdöttek a folyatásban is a boglári lányok, hiába voltak jelentős hátrányban, egy percre sem adták fel. A világklasszisok sorát felvonultató Győr azonban egyre jobban elhúzott, s végül tizenötgólos győzelmet aratott.

MESTERMÉRLEG

Bakó Botond: – Minden mérkőzésből próbáljuk kivenni a pozitívumot, hiszen ez a fiatal csapat rengeteget szeretne fejlődni. Támadójátékban voltak olyan szakaszok, amikor jól teljesítettünk, a mi tempónkból megpróbáltuk kihozni a maximumot. A negyvenhárom kapott gól viszont negatívum, a klasszisokat nem tudtuk megállítani, a visszarendeződésünk és a védekezésünk tragikus volt. A jövőben ebben nagyot kell javulnunk.

Ulrik Kirkely: – Mindig öröm egy ilyen fiatal, tehetséges, elszánt csapat ellen játszani. Ahogy novemberben Győrben, úgy most is voltak olyan periódusok, amikor meg tudták nehezíteni a dolgunkat. Jó pár hét eltelt azóta, hogy legutóbb pályára léptünk, ezért kell egy kis idő, mire újra felvesszük a ritmust. Összességében elégedettek vagyok, jó úton haladunk.

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!