NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. május 28, kedd 09:42

Dely Márton kilenc év után távozik, Győrben folytatja

A HSA NEKA csapatkapitánya, Dely Márton a Győri ETO-UNI FKC együttesénél folytatja pályafutását. Balkezes játékosunk kilenc évet töltött az akadémián, számos sikerben főszerepet vállalt, emlékezetes marad az NB I/B-ből való feljutás kiharcolása, a három élvonalbeli idény, és a Magyar Kupában szerzett bronzérem is. Marci személyiségének, szorgalmának és elhivatottságának köszönhetően igazi vezéregyénisége volt csapatainak, igazi példakép lehet valamennyi akadémistánk számára.

A Győri ETO-UNI FKC a következő idényben az NB I-ben szerepel, a klub több játékos leigazolását jelentette be az elmúlt napokban. A mai hír szerint a 2024/2025-ös szezontól Dely Márton is csatlakozik a klubhoz, és kilenc Balatonbogláron töltött év után távozik a NEKA-tól. 

Marci végigjárta a korosztályos csapatokat, több bajnoki cím megszerzésében vállalt szerepet, együtt dolgozott többek mellett Gyurka Jánossal, Kopornyik Zsolttal, Imre Vilmossal és Sótonyi Lászlóval. 

Néhány nappal ezelőtt a NEKA történelmi sikert ért el, hiszen megszerezte a Magyar Kupa bronzérmet, Marcinak, aki kilenc góllal segítette együttesét,  az volt az utolsó mérkőzése. A sikeres bronzmeccs után így nyilatkozott.

"Felemás érzéseim vannak, hiszen hatalmas büszkeség és boldogság ez a bronzérem, egyben szomorúság is, hiszen utoljára viseltem a NEKA mezét. Örülök, hogy egy ilyen fantasztikus csapat tagja lehettem, remek közösség alakult ki, az akadémián pedig tényleg olyan erős a kötelék, mintha egy nagy család lennénk. Köszönöm mindenkinek, aki segített a pályafutásom során, rengeteget fejlődtem, és megtisztelő, hogy a csapatkapitánya lehettem ennek a társaságnak."

„Kilenc nagyszerű NEKA-n töltött év után, új kihívásokra és impulzusokra vágytam a karrieremben. Így nagyon örültem mikor megkerestek a klub képviselői. Úgy gondolom a Győr egy nagyon szimpatikus és ambiciózus csapat, ahol lehetőségem lesz tanulni és fejlődni. Remélem sok közös sikerben lesz részünk és már alig várom, hogy nyártól elkezdhessük a közös munkát.” – nyilatkozta Dely Márton a Győr honlapján. 

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!