NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. október 13, péntek 10:19

Csapatként, egymásért küzdenek a lányok

Megszerezte második győzelmét is a NEKA a K&H női kézilabda ligában, s jelenleg az előkelő hetedik helyen áll a bajnokságokban. A lányok a Kozármisleny KA és a DKKA együttese ellen nyertek, de az összes meccsen azt a harcos, az utolsó pillanatig küzdő játékot mutatták, melyet még a szezon előtt Bakó Botond vezetőedző ígért.

– Mindig bízok a sikerben, úgy lépünk pályára, hogy győzni akarunk, ez nálam nem lehet kérdés – mondta Bakó Botond. – Mindegy, hogy esélytelennek tartanak bennünket, vagy éppen nem, úgy futunk ki a játéktérre, hogy nyerni szeretnénk. Az együttesnek óriási mentális ereje, tartása van, jól mutatta ezt a Dunaújváros elleni siker is, hiszen amikor felzárkózott az ellenfél, akkor sem torpantunk meg. Büszke vagyok a lányokra, szívvel-lélekkel és fegyelmezetten játszanak pár hét után, gyakorlatilag gyerekként. Ezért bizakodóak vagyunk, de természetesen a földön maradunk, ugyanúgy dolgozunk tovább, ahogy eddig, hiszen fejlődni szeretnénk. S az is egyértelmű, bent szeretnénk maradni az NB I-ben. Nem az a célunk, hogy szórakozzunk egy kicsit az élvonalban, hiszen nem ezért edzünk minden nap. A lányok motiváltak és rengeteg energiát mozgósítanak, meg akarják mutatni, hiába kiscsikók, helyünk van az első osztályban.

– Általában a rutinos, idősebb játékosok ismertetőjegye az a fajta mentális erő, mely most a NEKA-t jellemzi, viszont az együttesben 17-18 éves gyerekek is vannak. Kell ezen dolgozni?

– Komoly háttérmunka zajlik annak érdekében, hogy felkészültek legyenek a kézilabdázóink. Ez egy jó szerkezetű társaság, mely tud csapatként, egymásért, egymás céljaiért harcolni, ami fontos, hiszen nem az egyének, az egók akarnak érvényesülni. Nagyon hosszú a bajnokság, sok minden vár még ránk. Biztos, lesznek holtpontok is, amiből ki kell jönnünk, de mindig csak az erősségeinket és a pozitívumokat fogjuk erősíteni. Sok dologra szeretnénk megtanítani a gyerekeket, hogy a kézilabda-karrierjükben, illetve a sporton kívüli életben is erős, pozitív karakterek, személyiségek legyenek. Ez egy összetett feladat, de nagy motivációval tesszük a dolgunkat.

– Fontos volt az első két pont és már megvan a második győzelem is, ez lendületet, önbizalmat adhat a folytatásra. Ebből a szempontból nem jött jól a válogatott szünet, de a sikerekre kell építeni és ezen az úton továbbmenni.

– Egy ilyen fiatal csapatnak nem is lehet más a célja, mint az, magabiztosságot sugározzon, és csak a pozitív dolgokat lássa. A lányoknak arra kell gondolniuk: az edző beküldött a pályára, azt csinálom, amit tudok, amit kérnek tőlem. Ha működik, jó, ha nem, akkor majd tanulok és fejlődök. Nem szabad kétségbe esniük, de ez nem is indokolt, s hál' Istennek, ennek a legkisebb nyomát sem látom. Azt a szemtelen fiatalságot, amit kell, kiviszik a pályára, melóznak, güriznek, és ezt öröm nézni.

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!