NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. november 15, szerda 20:30

Bravúros győzelem és továbbjutás a Magyar Kupában

Utolsó másodperces góllal győzte le idegenben a Kozármisleny KA együttesét a NEKA a női kézilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában, így bejutott a következő körbe. A mieinknél a mindössze tizenhét esztendős Keceli-Mészáros Renáta hét gólig jutott.

Kozármisleny KA–NEKA 23–24 (10–12)

Kozármisleny, Városi Sportcsarnok, 300 néző. V.: Kovács-Sebők S., Vastag-Réti R.

Kozármisleny KA: Pusztai – Grénus 1, Brettner 1, Bánfai V. 4, Tobak, Scheffer 4 (3), Szatmári 2. Csere: Wichmann (kapus), Hadnagy, Grosics 2 (2), Halász 1, Imrei R. 2, Imrei N. 2, Kecskés 2, Lengyel 1, Zsemberi 1. Vezetőedző: Gyulay László.

NEKA: Csapó K. – Molnár D. 3, Lapos 2, Bató, Győri V. 4, Munteanu-Korodi 3, Wald 3. Csere: Zaj (kapus), Petruska, Matucza, Keceli-Mészáros 7 (5), Pálmai, Körtvélyesi 2, Kriston. Vezetőedző: Bakó Botond.

Hétméteresek: 6/5, illetve 6/5. Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc.

Piros lap: Hadnagy Fanni (Kozármisleny KA az 51. percben a harmadik kétperces kiállítást követően)

A mérkőzés alakulása. 3. perc: 1–0, 5. perc: 3–0, 8. perc: 4–1, 14. perc: 6–5, 17. perc: 7–7, 21. perc: 7–8, 27. perc: 9–10, 30. perc: 10–12, 35. perc: 12–14, 40. perc: 15–15, 45. perc: 17–18, 52. perc: 18–21, 57. perc: 21–22.

Sok hibával kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, mely Munteanu-Korodi Krisztina révén szerezte első találatát a hetedik percben, s így módosult 3–1-re az állás. A folytatásban nagy szükség volt Győri Viktória góljaira, hiszen azokkal tartotta a lépést a NEKA a riválisával. Csapó Kincső bravúrosan hárította Imrei Nóra ziccerét, majd kipattanót is megkaparintotta, az ellentámadásból Lapos Laura volt eredményes, s máris eltűnt a két egylet közötti különbség (6–6), sőt Győri Viktória révén már a boglári lányok tartottak előrébb. Az első játékrész utolsó öt percének egálról vágott neki a két társulat, s innentől három NEKA (Lapos Laura, Keceli-Mészáros Renáta és a debütáns, Körtvélyesi Dóra talált be) és mindössze egy baranyai gól született, így a mieink 10–12-es vezetéssel vonulhattak pihenőre.

A második félidő Munteanu-Korodi Krisztina bombájával indult, ám az átlövőt nem sokkal később kiállították, az emberhátrányt 1–1-re hozták le a mieink. A házigazda aztán szigorított védekezésén és a vendégek hibáit kihasználva, a 39. percre, ledolgozta hátrányát (15–15). Nagy csata zajlott ezután is a pályán, egyik együttes sem tudott meglógni a másiktól, a minimális előny azonban nálunk volt. A mindössze tizenhét esztendős Keceli-Mészáros Renáta nagyon elkapta azt a bizonyos fonalat, hiszen amellett, hogy remekül irányított, biztos kézzel dobta a heteseket is, s az ő büntetőjével húztunk el az 52. percben 18–21-re. A Kozármisleny azonban magasabb fordulatszámra kapcsolt és pillanatok alatt kiegyenlített. Óriási izgalmakat hozott a hajrá is, ugyanis hiába léptünk el kettővel, Gyulay László tanítványai másodpercekkel a vége előtt újfent egalizáltak, ám ez még az akadémisták továbbjutását jelentette. Maradt azonban annyi idő hátra, hogy Munteanu-Korodi Krisztina betaláljon, s ezzel biztossá tegye a továbbjutást a Magyar Kupában, melyhez nagyon kellettek Csapó Kincső bravúrjai is.

A találkozón a szakmai stáb még mindig nem számíthatott a sérülésből lábadozó Faragó Leára

MESTERMÉRLEG

Gyulay László: – A Vasas elleni mérkőzés tükrében sok kettősség van benne, hiszen érthetetlen számomra, hogy az a csapat, amelyik hazai pályán így kezd, hogyan tud ennyire visszaesni. A tűzharc bajnokságot ezúttal is mi nyertük, szerencse, hogy a kupában nincs hét válogatottja, hiszen biztosan Csapó Kincső lenne benne a kapus. Csak védekezéssel nem tudunk nyerni, hiába teszünk meg mindent elöl, ha a ziccerek garmadát bent hagyjuk.

Bakó Botond: – Gratulálok a hazaiaknak, hiszen ismét megmutatták, hogy jó kézilabdát játszanak, s nem véletlenül értek el szép eredményeket. Egyúttal a csapatomnak is gratulálok, szépen harcoltak, komoly tartással kézilabdáztak a lányok, külön öröm, hogy a legfiatalabbak sem ijedtek meg a feladatoktól. Örülök a továbbjutásnak, ez volt a célunk, s egy szép csapatmunka meg is hozta az eredményt.

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!