NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2024. január 26, péntek 15:12

A Vácot fogadjuk szombaton

A nemzetközi kupában is szereplő Praktiker-Vác együttesét látja vendégül szombaton, 17 órától a NEKA a K&H női kézilabda liga 13. fordulójában. A vendégek hat-hat győzelemmel és vereséggel az ötödik helyről várják a találkozót, míg a mieink a tizenharmadik pozíciót foglalják el a bajnoki tabellán.

A váciak a Kozármisleny KA, a Kisvárda Master Good SE, az Alba Fehérvár KC, a DKKA, a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE és az MTK Budapest együttesét győzték le. Míg a Moyra-Budaörs Handball, a Győri Audi ETO KC, a Motherson Mosonmagyaróvári KC, az FTC-Rail Cargo Hungaria, a Vasas SC és a DVSC egyletétől vereséget szenvedtek. A legtöbb találatot, harmincötöt, a DKKA otthonában dobták, a legkevesebbet, huszonkettőt, hazai pályán a bajnoki címvédőnek. Átlagban 26,8-szor zörgetik meg ellenfelük hálóját, s 27,5 gólt kapnak. A legeredményesebb játékosuk Kuczora Csenge (86), őt Marincsák Nikolett (45) követi, a mesterlövészeik rangsorában az a Csíkos Luca (38) a harmadik, aki 2018 és 2023 között az akadémistánk volt.

Herbert Gábor tanítványai nemzetközi porondon is megméretik magukat, legutóbb, múlt vasárnap, pont az Európa-ligában voltak érdekeltek, s hazai pályán hárommal győzték le a dán Nyköbing Falster alakulatát. A Vác egy-egy diadallal, döntetlennel és vereséggel a harmadik az A-jelű csoportban a HC Podravka Vegeta és a Storhamar Handball Elite mögött.

A mieink a 12. játéknapon Székesfehérváron, az Alba Fehérvár KC ellen játszottak, s végül egy pontot szereztek. Mely még nagyon értékes lehet, ám a meccs után maradhatott némi hiányérzet a játékosokban, hiszen egy kis szerencsével a siker is összejöhetett volna. Ám, ahogy Bakó Botond mester a találkozó utáni sajtótájékoztatón fogalmazott, a saját kezükben van a sorsuk és folyamatosan fejlődnek az akadémisták.

A fentebb már említett Csíkos Lucán kívül Kovács Anikó is a NEKA-n nevelkedett.

K&H női kézilabda liga – 13. forduló

NEKA–Praktiker-Vác

Időpont: 2024.01.27., szombat, 17 óra.

Helyszín: NEKA Csarnok, Balatonboglár, Gaál Gaszton utca 58.

Élő közvetítés: https://www.youtube.com/watch?v=iRx1HOBDfVQ

Jegyelővétel: https://neka.livetickethub.hu/events/59345

Játékvezetők: Fekete Tamás, Hajdu Tamás.

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!