NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. november 17, péntek 15:03

A Mosonmagyaróvárt fogadjuk szombaton

A tabellán harmadik helyezett, az előző bajnokságot negyedikként záró Motherson Mosonmagyaróvári KC együttesét látja vendégül szombaton, 16 órától a NEKA a K&H női kézilabda liga kilencedik fordulójában.

Nincs megállás, szerdán este még Magyar Kupa-meccset játszott a NEKA a Kozármisleny KA otthonában, s végül óriási csatában harcolta ki a továbbjutást, szombaton, 16 órától már újra bajnoki mérkőzés vár a csapatra.

A boglári lányok két győzelemmel és hat vereséggel a tizenegyedik helyről várhatják az összecsapást. Az együttes legeredményesebb játékosa a nyolc találkozón 31 gólig jutott Győri Viktória, őt Bató Lili követi, aki huszonhatszor volt eredményes. A boglári lányok átlagban 23,25-ször zörgetik meg a hálót, s 26,8-at kapnak. A legtöbb gólt, harmincat a Kozármislenynek dobták Bogláron, s a legkevesebbet, 21-et – szintén hazai pályán – a DKKA-tól kapták.

Aktuális ellenfelük, a Motherson Mosonmagyaróvári KC jelenleg a harmadik pozíciót foglalja el, a Győr-Moson-Sopron vármegyeiek kilencszer nyertek, s mindössze egyszer kaptak ki, az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában szenvedtek 30–27-es vereséget. A Győri Audi ETO KC ellen viszont nagy bravúrt vittek véghez Gyurka János tanítványai, hiszen az UFM Arénában 33–30-ra verték az ötszörös Bajnokok Ligája győztest.

Az MKC keretében öt olyan játékos is van, aki a NEKA-n nevelkedett: Albek Anna, Faragó Luca, Pásztor Noémi, Schatzl Natalie és Varga Emília.

K&H női kézilabda liga – 9. forduló

NEKA–Motherson Mosonmagyaróvári KC

Időpont: 2023.11.18., szombat, 16 óra

Helyszín: NEKA Csarnok, Balatonboglár, Gaál Gaszton utca 58.

Élő közvetítés: https://www.youtube.com/@m4sportkezielo732/streams

Jegyelővétel: https://neka.livetickethub.hu/events/54858

Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!