NB I /

Női Férfi

Bajnokság

2023. november 29, szerda 17:27

A csapategység adja az együttes erejét

Harcias, ellentmondás nem tűrő játék, küzdelem az utolsó pillanatig – ez jellemzi a NEKA együttesét a női kézilabda NB I-ben. A lányok a legfiatalabb csapatként vágtak neki a legfelsőbb osztálynak – nem éri el a 19 évet a társulat átlagéletkora –, s bizonyították, helyük van a legjobbak között.

– Ha a mögöttünk hagyott kilenc bajnoki mérkőzést nézem, akkor kijelenthetem, sokkal többet kaptam vissza, mint, amit előzetesen gondoltam – fogalmazott Bakó Botond vezetőedző. – Ami nagy pozitívum, hogy egységes, jó szellemű csapat alakult ki, és bármennyire is fiatal az együttes, eszméletlen tartással és koncentrációval dolgozik edzéseken, illetve a mérkőzéseken. Jó ütemben haladunk, a fejlődés töretlen, de nyilván sok olyan dolog van még, amiben előrébb kell lépnünk. Az a tény, hogy kiváló a kohézió, összetartó a társaság és sohasem adják fel a lányok, felér egy fél sikerrel.

– Miben fejlődött a legtöbbet a csapat?

– Védekezésben, a tudatos játékban, a támadásépítés szervezésben, s azoknak a pontoknak és területeknek a támadásában, melyeket előzetesen megbeszélünk.

– Min kell még javítani?

– Gyorsabban, nagyobb tempóban kell kézilabdáznunk, illetve az átlövő játékban szeretnénk fejlődni. Ezek a legfontosabbak, de a fiatalok képzésére, tanítására is nagy hangsúlyt fektettünk, ahogy az egész csapat taktikai és stratégiai fejlesztésére is.

– A kézilabda világbajnokság miatt most egy hosszabb szünet következik, miként alakul(t) a lányok menetrendje?

– Akik nem vettek részt válogatott programon, az elmúlt héten kaptak pihenőt, akik pedig ott voltak a nemzeti együttesük összetartásán, ezen a héten kaptak szabadnapokat. Elkezdtünk egy alapozó időszakot, mert január 13-án lesz a következő olyan bajnoki mérkőzésünk, amire nagyon készülünk. Ebben az időszakban sokat kell foglalkoznunk azokkal a szegmensekkel, melyekben szeretnénk még fejlődni, ezen lesz tehát a hangsúly az előttünk álló időszakban.

– Nagyon fiatal a csapat, ennek ellenére többször állt fel hátrányból, s a Kozármisleny elleni Magyar Kupa-továbbjutás is a bravúr kategóriába sorolható, pláne úgy, hogy Faragó Lea sérülés miatt még azon a találkozón sem léphetett pályára.

– Ez elsősorban annak köszönhető, hogy kiváló a csapaton belüli kémia, ez adja az egylet erejét, s emiatt, hál' Istennek, nem remegnek meg a kezek, nem ijednek meg a játékosok. Még akkor sem, ha vezetünk és fölzárkózik az ellenfél, s akkor sem, ha a riválisunk több góllal elhúz tőlünk. A lányok jól kezelik ezeket a szituációkat, s ezután is így kell tenniük, hiszen számításaink szerint sok szoros csata lesz még a pontvadászatban, és fontos, hogy az éles helyzetekben, melyik oldalra billen a mérleg nyelve.

A NEKA decemberi mérkőzései

December 1., 15.30 óra: Szombathelyi KKA–NEKA (edzőmeccs)

December 8., 14 óra: MTK–NEKA (edzőmeccs)

December 15., 14 óra: NEKA–Moyra-Budaörs Handball (edzőmeccs)

December 20., 18 óra: Motherson Mosonmagyaróvár–NEKA (Magyar Kupa, 4. forduló)

December 30., 16 óra: FTC-Rail Cargo Hungaria–NEKA (NB I)

< vissza

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess sikereinkről!